Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Levensduur zonneboiler

De exacte levensduur van een zonneboiler meegeven is niet mogelijk. De onderdelen kunnen namelijk onderling verschillen in kwaliteit. De levensduur wordt beïnvloed door de kwaliteit van de onderdelen en de frequentie van het onderhoud.

 

Levensduur zonneboiler

Gemiddeld genomen bedraagt de levensduur van een zonneboiler 20 tot 25 jaar. De exacte levensduur van een zonneboiler is lastig in te schatten omdat het om een systeem gaat dat uit meerdere onderdelen bestaat. De collector, pomp, het leidingensysteem, voorraadvat en de elektronica, maken allemaal onderdeel uit van het zonneboiler systeem.

Als één onderdeel in het systeem niet meer functioneert (bijvoorbeeld de pomp) wil dat nog niet zeggen dat het hele systeem aan vervanging toe is. We moeten het dus doen met gemiddeldes.

 

Het belang van een waterverzachter

Hard water richt met de kalkaanslag die het achterlaat schade aan aan leidingen, huishoudelijke apparaten een ook de zonneboiler. Kalkaanslag in de zonneboiler leidt niet alleen tot defecten, maar zorgt ook voor rendementsverlies.

Met een waterverzachter kan je deze problemen vermijden. Een water ontharder zet hard water om in zacht water waardoor dat water niet langer schade kan toebrengen aan de zonneboiler. Dat komt de levensduur van de zonneboiler alleen maar ten goede en zorgt ervoor dat je een optimaal rendement haalt. Uitgebreide info over de water ontharder ontdek je op https://www.waterontharder-expert.be/.

 

Invloed van de kwaliteit

De levensduur van een zonneboiler is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van de onderdelen in het systeem. Een zonneboiler is net zo sterk als de zwakste schakel in het systeem en daarom doe je er verstandig aan om te kiezen voor een goede kwaliteit collectoren, pomp en voorraadvat. Niet alleen behaal je daar de beste rendementen mee, maar zul je de minste onderhoudskosten hebben en ben je er zeker van dat de boiler in normale omstandigheden 20 tot 25 jaar meegaat.

 

Tip: Als je investeert in een zonneboiler, moet je zeker zijn dat je investeert in kwaliteit. Die garantie heb je enkel bij erkende installateurs. Erkende bedrijven leveren altijd boilers met kwaliteitsvolle componenten. Zo ben je zeker van een maximale levensduur.
Hier kom je gratis in contact met ervaren installateurs uit jouw regio.

 

 

levensduur van een zonnecollector

 

Onderhoudskosten boiler op zonne-energie

Zonneboilers hebben ook regelmatig onderhoud nodig. De meest gangbare typen zonneboilers met terugloopsysteem vergen slechts ééns in de vijf jaar onderhoud. Dat kost dan ongeveer € 55 tot € 75. Zonneboilers met een drukgevuld systeem hebben vaker onderhoud nodig. Dat varieert van een jaarlijkse tot tweejaarlijkse beurt waarvoor je gemiddeld € 50 tot € 75 moet betalen.

Indien je een onderhoudscontract afsluit dan ben je in de meeste gevallen goedkoper uit. Je kunt het onderhoud ook laten combineren met je CV onderhoud. De installateur kan hiervoor kortingen geven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het onderhoud zelf te doen want erg ingewikkeld is dat meestal niet.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs