Zonneboiler.be
Online infogids over zonneboilers en hun prijzen
Vergelijk meer dan 1350+ erkende installateurs online!
header image
Zonneboiler.be

Zonneboiler prijs

Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor de klassieke boiler of cv-ketel. Wat de prijs is van een zonneboiler en wanneer je recht hebt op de premie voor zonneboilers vind je terug in dit artikel.

 

Wat is een zonneboiler?

Met een zonneboiler voorzie je jezelf van warm water, opgewarmd door de zon. De zonne-energie wordt opgevangen via zonnecollectoren die je plaatst op platte of hellende daken. Een zonneboiler is heel wat milieuvriendelijker en energiezuiniger dan de klassieke boiler. De aankoop ervan verdien je snel terug door de lagere energiekosten.

 

Factoren die de kostprijs van een zonneboiler beïnvloeden

De prijs van een zonneboiler verschilt naargelang het gewenste volume. Afhankelijk van het gewenste model mag je voor een standaard zonneboiler, voor een doorsnee gezin, rekenen op een prijs tussen 4000 en 6000 euro. De hoge kostprijs verdien je terug door een lager energieverbruik.

Soort zonneboiler Gemiddelde prijs zonneboiler
(incl. btw & plaatsing)
Jaarlijkse besparing
100 liter, 1 collector € 2.000 à 2.700€ 70
100 liter, 2 collectoren € 3.000€ 90
200 liter, 2 collectoren € 3.400 à 3.900€ 125
300 liter, 3 collectoren€ 5.000€ 190

Vergeet niet dat je voor zonneboilers premies kan krijgen van netbeheerders, gemeentes en provincies. Een zonneboiler is dus een goede investering. Als je van plan bent om een zonneboiler aan te kopen, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs. Zo kan je niet alleen hun prijzen vergelijken maar ook het rendement van verschillende merken tegen elkaar afwegen. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag online prijzen aan bij erkende installateurs. Klik hier voor meer informatie.

 

zonneboiler prijs

 

Premie en subsidies: voorwaarden & prijzen

Voor de aankoop van een zonneboiler, kan je premies krijgen. Deze premie kan je krijgen via verschillende kanalen. Je kan aanspraak maken op een premie via de netbeheerder. Mogelijk is dit combineerbaar met de “verbeteringspremie” van de Vlaamse overheid. Ten slotte kan je ook via je gemeente of provincie premies krijgen.

 

Premie netbeheerder

Voor een premie van de netbeheerder, kom je in aanmerking als je de werken laat uitvoeren door een aannemer voor een zonneboiler in een woning of een appartement. Per vierkante meter kan je 550 euro premie krijgen, met een maximum van 2750 euro per installatie. Lees hier de details van de voorwaarden.

 

Verbeteringspremie Vlaamse overheid

Je komt in aanmerking als je woning minstens 25 jaar oud is en als je voldoet aan de inkomensvoorwaarden. De uitgebreide voorwaarden en bedragen vind je hier.

 

Premies gemeente en provincie

Onder bepaalde voorwaarden kan je ook hier premies aanvragen waarmee je de kostprijs van je zonneboiler in vermindering kan brengen. Op de site van de Vlaamse overheid kan je voor elke gemeente opzoeken wat de premies zijn, en welk voorwaarden er aan gekoppeld zijn.

 

 

Terugverdientijd berekenen op basis van de prijs

Via de energiecalculator van de Vlaamse overheid kan je makkelijk uitrekenen hoe snel je de prijs van een zonneboiler kan terugverdienen. Bereken je terugverdientijd zelf via deze link.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs