Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Werking van een zonneboiler

De zonneboiler is het energiezuinige en groene alternatief voor de klassieke boiler. Ontdek hier hoe een zonneboiler werkt en wat de voordelen zijn.

 

werking zonneboiler Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler warmt water op met energie verkregen via de zon. De energie van de zon wordt opgevangen via een zonnecollector die (meestal) geplaatst wordt op het dak. In de zonnecollector zit een vloeistof. Die verwarmde vloeistof wordt naar een voorraadvat geleid. De afstand tussen de collectoren en dat voorraadvat is best zo klein mogelijk. Hoe langer het water onderweg is, hoe meer warmte verloren gaat. Vaak gekozen plekken voor het voorraadvat zijn: de zolder, technische ruimte, …

Eens de warmte afgegeven is in het voorraadvat, wordt er weer vloeistof naar de collector gepompt om opnieuw warmte op te vangen. Het voorraadvat zorgt ervoor dat de zonnewarmte behouden blijft. De warmte van het water in het voorraadvat kan oplopen tot 60 graden.

Meestal is er ook een naverwarming. Als er te weinig zon is, kan de naverwarming ervoor zorgen dat het water wordt bijverwarmd tot de gewenste temperatuur. In de meeste gevallen vervult de cv-ketel de functie van naverwarming. Zelfs op een bewolkte dag zal de zonneboiler warmte opwekken. In België kan een zonneboiler zorgen dat je het grootste deel van het jaar gratis wast.

 

Waarvoor gebruik je een zonneboiler ?

Je kan een zonneboiler gebruiken om water te verwarmen dat je gebruikt om te douchen, een bad te nemen of te koken. Maar het verwarmde water van een zonneboiler kan je ook gebruiken om je zwembad op te warmen of om je vloer op te warmen.

 

 

energiebesparing zonneboilerEnergiebesparing zonneboiler

Een zonneboiler verbruikt 50 procent minder energie in vergelijking met traditionele boilers. Dat is een flinke besparing. Anderzijds is een zonneboiler duurder in aankoop. Het goede nieuws is dat je de investering op een paar jaar tijd makkelijk terugverdient. Bovendien verlaag je de terugverdientijd dankzij de verschillende premies voor zonneboilers.

 

 

 

 

prijzen zonneboiler Prijzen zonneboiler

De prijs van een zonneboiler voor een gemiddeld gezin begint vanaf 3000 euro, exclusief btw. Reken hierbij ongeveer nog eens 1000 euro voor de installatie. Vergeet niet dat je voor de installatie van zonneboilers recht hebt op premies van de Vlaamse overheid, de gemeente en de netbeheerders. Dit kan de uiteindelijke kostprijs sterk doen dalen.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

offerte zonneboiler Vergelijk prijzen via gratis offertes

Als je van plan bent om een zonneboiler aan te schaffen, is het belangrijk om prijzen bij verschillende installateurs aan te vragen. Vergelijk verschillende prijzen via onze gratis en vrijblijvende offerteservice.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

premies zonneboilers Premies voor zonneboilers

Je kan op verschillende manieren premies verkrijgen voor zonneboilers. Je kan premies verkrijgen via de netbeheerder, via de Vlaamse overheid en via je gemeente.

 

 

 

 

 

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs