Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonneboiler plaatsen

Een zonneboiler maakt gebruik van de energie van de zon om het sanitair water van een woning op te warmen. Een zonneboiler plaatsen mag dan wel een flinke investering zijn, op termijn kan je er heel wat mee besparen op je energiefactuur.

 

Waarom zonneboiler plaatsen?

zonneboiler dak De installatie van een zonneboiler brengt zowel financiële als ecologische voordelen met zich mee. Je zal kunnen besparen op het gebruik van klassieke brandstoffen, wat natuurlijk positieve gevolgen heeft voor je energiefactuur. Daarnaast wordt de aankoop van een zonneboiler nog een pak aantrekkelijker gemaakt door allerlei premies. Als laatste financieel voordeel is er de waardevermeerdering van je woning; een huis dat efficiënt met energie omspringt, wordt vanzelfsprekend een pak interessanter voor potentiële kopers.

Een zonneboiler plaatsen is uiteraard ook interessant vanuit ecologisch perspectief. Op een milieubewuste manier omgaan met energie wordt steeds belangrijker en een zonneboiler is hierbij een interessante investering. Het verminderde gebruik van de klassieke brandstoffen betekent namelijk een verlaagde CO2-uitstoot.

 

Welke zonneboiler kiezen?

Er zijn verschillende soorten zonneboilers verkrijgbaar. Ten eerste is er de klassieke zonneboiler, waarvan je de werking kan lezen op deze pagina. De boiler met terugloopsysteem lijkt erg goed op deze standaard zonneboiler, maar de vloeistof in dit systeem bestaat enkel uit water, terwijl deze bij de klassieke versie ook antivriesdeeltjes bevat. Bij de cv zonneboiler loopt een deel van de verwarmingsketel door het voorraadvat. Hierdoor blijft dit steeds op gelijke temperatuur. Je kan ten slotte ook kiezen voor een zonneboiler met combiketel, waarmee je ook de woning kan verwarmen.

Lees hier meer over de verschillende soorten zonneboilers en hun prijzen.

 

Wil je een zonneboiler kopen, dan informeer je je best goed over de verschillende mogelijkheden voor de installatie. Je kan bijvoorbeeld advies vragen aan een professionele installateur van zonneboilers. Hij kan je vertellen welk type het meest geschikt is voor jouw verbruik en wensen. Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

Installatie zonneboiler

Zowel op hellende als platte daken kan men een zonneboiler plaatsen. Bij een plat dak wordt ervoor gezorgd dat de installatie in een optimale hoek ten opzichte van de zon komt te liggen. Op het dak bevinden zich de collectoren, die verbonden worden met het voorraadvat. Dit gebeurt door middel van twee leidingen; één die het warm water van de collectoren naar het vat brengt en één die het water terug naar de collectoren brengt eens de warmte van de vloeistof is afgegeven in het voorraadvat.

 

zonneboiler plaatsen

Deze leidingen kunnen langs buiten of door het dak gelegd worden. Om zo weinig mogelijk last te hebben van de leidingen wordt het voorraadvat dus best zo dicht mogelijk bij de collectoren geplaatst. Als dit niet mogelijk is, wordt de installatie een pak ingewikkelder: dan moet men bijvoorbeeld werken met een technische schacht of boringen door de verdiepingen heen uitvoeren.

Bovendien staat je verwarmingsketel ook best in de buurt van het voorraadvat, want ook deze moeten met elkaar verbonden worden. Meestal wordt er ook een naverwarming geïnstalleerd. Deze zorgt ervoor dat het water ook op de gewenste temperatuur geraakt als de zon onvoldoende warmte aflevert.

 

Zonneboiler plaatsen prijs

Ga je een zonneboiler plaatsen, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de zonneboiler prijs. Voor een gemiddeld gezin van vier personen kan je rekenen op een prijs van 4000 à 6000 euro, installatie inbegrepen. Dankzij de premies van de overheid en het verlaagde verbruik kan je deze investering echter terugverdienen na 7 à 9 jaar.

Benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie? Ontvang vrijblijvend offertes op maat van zonneboiler installateurs actief in jouw regio via onze gratis offerteservice:

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs