Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten zonneboilers: prijs & kenmerken

Zonneboilers zijn te verkrijgen in verschillende soorten. De keuze is afhankelijk van je budget en je dagelijkse noden. De verschillende types hebben hun specifieke voor-en nadelen. Ontdek hier de kenmerken van de verschillende soorten en hun gemiddelde prijs.

Prijs op maat van een zonneboiler? Vraag hier gratis offertes bij erkende installateurs.

 

1) voorbeeld klassieke zonneboiler  Klassieke zonneboiler

Een klassieke zonneboiler bevat een gesloten kring met een opslagvat. Hierbij loopt de vloeistof uit de zonnecollectoren naar de warmtewisselaar die doorheen het opslagvat loopt. De pomp zorgt voor de circulatie van vloeistof. Deze stof is een combinatie van water met antivries-deeltjes die zich in koperen buizen bevinden. De aangesloten zonnecollector heeft meestal een oppervlakte van 3 à 5 m².

 

Richtprijs: € 3000 (incl. btw & plaatsing)

 

 

zonneboiler met cv 2) CV zonneboiler

Als je niet houdt van naverwarming, dan is een cv zonneboiler ideaal. Bij dit type zonneboiler loopt een deel van de cv-ketel door het voorraadvat. Het interessante hieraan is dat de voorraadtank op gelijke temperatuur blijft. De minimumtemperatuur is meestal 60 graden Celcius. Voordelig als je wil douchen en warm water wil gebruiken in de keuken. Daarom is hij erg geschikt voor grote huishoudens.

 

Richtprijs: € 4700 (incl. btw en plaatsing)

 

 

zonneboiler met combiketel 3) Zonneboiler met combiketel

De combiketel maakt het mogelijk dat je zowel je sanitaire water als de rest van het water (aangesloten op de cv-ketel) kan opwarmen. Dit soort ketel is ideaal voor grote gezinnen. Hij werkt met verschillende warmtewisselaars. Eén voor het kraantjeswater, een wisselaar voor verwarming van het water in de cv-installatie, en eentje om de warmte van de zonnecollectoren over te dragen naar de vloeistof. Deze zonneboiler is ook geschikt als basis voor vloerverwarming.

 

Richtprijs: € 5000 (incl. btw en plaatsing)

 

 

zonneboiler met terugloopsysteem 4) Boiler met terugloopsysteem

Een terugloopsysteem lijkt op de standaard zonneboiler. En toch zijn ze niet helemaal hetzelfde. De vloeistof in dit model bestaat enkel uit water. Nadelig hieraan is de kans op bevriezing tijdens een koude winter. Gelukkig zorgt een temperatuursensor ervoor dat het water uit de zonnecollectoren terugvloeit naar het terugloopvat van zodra de temperatuur daalt onder een bepaald punt.

 

Richtprijs: € 4800 (incl. btw & plaatsing)

 

 

 

Tip: werk voor de aankoop en de installatie enkel samen met erkende installateurs. Zo ben je zeker van de kwaliteit en de dienst na verkoop. Vraag gratis & vrijblijvend info en offertes bij erkende installateurs uit uw regio.

 

 

Premies voor zonneboilers

Dankzij de verschillende beschikbare premies wordt een zonneboiler nog interessanter. Premies zijn te verkrijgen via de netbeheerder, de Vlaamse overheid, maar ook via je gemeente. Om er aanspraak op te kunnen maken, moet je voldoen aan een aantal strikte voorwaarden. Lees dus steeds de kleine lettertjes.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs