Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Onderhoud zonneboiler

Een zonneboiler gaat in normale omstandigheden zeker 20 jaar mee. Een onderhoud van een zonneboiler is niet verplicht, maar om een efficiënte werking van de installatie te verzekeren, is een regelmatig nazicht toch zeker raadzaam. In dit artikel ontdek je wat zo’n onderhoud zoal inhoudt, hoe vaak je het best laat uitvoeren en wat de prijs ervan is.

 

Procedure

Bij een controle van de zonneboiler kijkt men onder meer de anode en de systeemdruk na. Er kan ook kalkaanslag gevormd worden in het opslagvat. Deze moet verwijderd worden om een goede werking van de installatie te verzekeren. Verder wordt ook de pomp nagekeken en men kijkt of er geen lekken zijn. Indien aanwezig worden ook het glycol en de dichtheid en kwaliteit van het antivriesmiddel gecontroleerd.

De informatie over het onderhoud van het toestel wordt best bijgehouden in een onderhoudsboekje. Door dit boekje te raadplegen weet je vakman meteen in welke staat je zonneboiler zich bevindt.

 

Wie voert het onderhoud uit?

Het onderhoud van een zonneboiler laat je best over aan een vakman. Vaak is het mogelijk om met de installateur van de zonneboiler ook een onderhoudscontract af te sluiten. Dan kan je samen bepalen hoe vaak de installatie een onderhoud zal krijgen. Het afsluiten van zo’n onderhoudscontract met het bedrijf dat ook de installatie van je zonneboiler uitvoerde, kan zeker voordelig uitkomen. Bekijk wel goed wat dit contract wel en niet dekt!

 

zonneboiler onderhoud

 

Frequentie onderhoud zonneboiler

Voor de frequentie van het onderhoud van de zonneboiler kan je raad vragen aan de installateur. Hoe vaker je je zonneboiler laat onderhouden, hoe sneller eventuele storingen opgespoord kunnen worden. Dan zal de installatie dus efficiënter werken. Meestal gebeurt het onderhoud jaarlijks tot vijfjaarlijks. Aangezien het onderhoud van een zonneboiler normaal gezien niet veel tijd in beslag neemt, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om hem te laten onderhouden in combinatie met het verplichte jaarlijkse onderhoud van stookoliesystemen (of verplicht tweejaarlijks onderhoud bij gasinstallaties).

 

Prijs onderhoud zonneboiler

De prijs voor het onderhoud van een zonneboiler hangt onder meer af van het type zonneboiler dat je hebt laten installeren en van eventuele herstellingen die moeten worden uitgevoerd. Ook een eventueel onderhoudscontract kan de prijs beïnvloeden. Gemiddeld ligt de prijs tussen 75 en 125 euro.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs